2008 LTU, Uco Valley, Mendoza, Argentina

Det er sådan en vin man vil huske. Man vil huske hvornår man smagte den. Og med hvem. En moderne meditationstvin, hverken mere eller mindre. En vin som nydes mens man gør sig store tanker om livet.

Det er samtidig en vin, der er fritaget al den mystik der ellers omgærder store vine.

Menneskene bag vinen er alle fra europæiske vinfamilier der emigrerede til Sydamerika i midten af 1800-tallet. De har nu i flere generationer været succesfulde vinproducenter i både Chile og Argentina.

[ De er ikke bare konkurrenter men også gode venner, der mødes af og til. I 1998 opstod ideen om at man sammen ville lave den perfekte vin. ]

Ikke et kopi af noget andet, men en søgen efter det optimale med de konditioner der gav sig. Det skulle selvfølgelig være en vin på den klassiske Malbec. Den var ved få sit internationale gennembrud. Man blev enige om, at Uco Valley i Mendoza, var det rigtige sted at plante druen. Det ligger sydvest for Mendoza by. Vi er oppe i en højde af tusinde meter over havet med over 250 dage med sol. En passende kølighed trække modningsperioden ud, og det giver et ekstra stort indhold af aromaer og smagsstoffer.

Vennemøderne var nu mere og mere koncentreret om projektets udvikling. Intet skulle jages igennem. Intet skulle spares eller være uprøvede. 

Man blev hurtigt enige om, at vinen skulle hedde LTU. Det er forbogstaverne i familiernes navne. Larrain, Lasmartres, Toso og Undurraga. Det var sværere at formulere vinens oprindelse så Chile også kom med. Løsningen var mapuche indianerne, som er den oprindelige befolkning. De kendte ikke til politiske grænser. De bevægede sig frit på begge sider af Andes. De havde stor kærlighed og respekt for jord, og levede i harmoni med fremmede, hvis de respekterede naturen. Mapuche indianerne er på mange måder inspirationskilde for LTU familierne..

Druerne til denne vin blev håndhøstet og sorteret i flere omgange. Først to dage med kold maceration før gæringen. Og så 24 måneder på 100% ny fransk eg. Vinens tappes på flaske uden filtrering. Årlig produktion 6000 flasker.

Næsten kulsort i glasset. Dyb mørke violet. En lækker næse af friske solbær med fine røgede undertoner. Superkoncentreret smag. Saftig frugt dominere, fedmefuld tørhed.  Lang, lang eftersmag med pift af ristede kaffebønner. En både magtfuld og elegant vin.

Tips til servering
Til mindeværdige stunder, et godt stykke kød eller bare en god udsigt.