2012 PostHouse Bluish White, Sydafrika

Den røde udgave af POST HOUSE har vi haft hjemme et par gange med stor succes. Det er et meget efterspurgt brand, som folk står i kø for at få fat på. Når det endeligt lykkes er tildelingerne meget beskedne. Og det er selv om vi synes, at vi kender vinmageren og ejeren særdeles godt.

[ Han hedder Nick Gebers. Han er blandt den håndfuld sydafrikanske vinmagere, der har bevist, at der ingen grænser er for, hvor langt man kan nå i det smukke Kapland. ]

Mens vi sad og forhandlede om den røde, fik vi skænket den hvide Post House i glasset. Det var gode sager, som vi selvfølgelige måtte have lidt af.  Vi er stolte over at kunne tilbyde vores kunder denne charmerende og velsmagende vin.
”Bluish White” skal nok lige forklares nærmere. Det er ikke et vinudtryk, men et ord der bruges af frimærkesamlede til at beskrive farvevariationer.  Det er  nærliggende,  at overføre begrebet til vinsnakken, i sær når Nick Gebers hovedkontor ligger i det gamle posthus i dalen mellem Stellenbosch og Somerset West.  Det er Sydafrikas vinhjerte.

Post House-vingården har 38 hektar med vin. Det er cabernet sauvignon, merlot, shiraz, petite verdot, pinotage og så de to hvide (eller rettere grønne) Sauvignon  blanc og chenin blanc  Det er disse to der lægger krop til Post House Bluish White.

Chenin Blanc er den mest almindelige drue i Sydafrika, hvor den lokalt kaldes Steen.  Man kender den måske fra Loiredalen, hvor den blandt andet står bag kendte vine som Vouvray.  Altså sådan lidt fyldige og sødmefulde vine. Sådan ønsker man den ikke i Sydafrika, hvor den næsten altid får lov at gære til en tør vin. I gamle dage blev den omtalt som en gemen arbejdsdrue som ikke kunne hæve sig over det ordinære. De nye vinmagere har imidlertid skabt nogle forbavsende resultater med chenin blanc, og den er nu blevet anerkendt på lige fod med de bedste hvide internationale druer.  Der er bare 20% chenin blanc i blandingen, men de sætter deres tydelige præg med en frisk og direkte sprød frugt. De resterende 80% er Sauvignon Blanc. Sammen bidrager de til en god vinoplevelse. I næsen grønne æbler, lidt fersken, æbleblomst, ananas og pære. En venlig fyldig tørhed der slutter af med mineralske undertoner.

Tips til servering
Kølig serveret i glasset som aperitif. Til en solnedgang. Til pasta, til alt det gode fra havet. Grøntsagsretter. Thai-mad ol.