MÅNEDENS VINE I   oktober   november

2004 Carmen, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley

De bedste cabernet’er fra de bedste marker i Maipo. Det er såmen hele hemmeligheden. Selvfølgelig høstet på det rette tidspunkt, og nænsomt behandlet. Gæret under temperatur regulering og lagret på barriques. Det er sådan man laver god vin.
Mørk og tæt i glasset, med en meget tydelig og imødekommende solbærnæse. I den elegante tørre smag fornemmes også lidt jordbær og blomme, og til sidst  peber og krydderi.


Tips til serving:
Til kødretter uden tunge saucer.


2005 Carmen Merlot, Rapel Valley


Håndplukket druer fra Rapel, befries for stilke, kvases ganske let og får lov at ligge ved lav temperatur i en uge før gæringen starter.  Det giver vinen ekstra farve, saft og kraft. Gæringen foregår på tank under temperaturregulering.
Lagring 4 måneder på fransk og amerikans eg. Brillant, dyb, mørk kirsebærrød, med en intens duft af karamel, kirsebær og modne jordbær med et lille pift kaffe og engelsk lakrids.  Blød velsmag med en fornem frugtig afslutning.

Tips til serving:
En fyldig, tør mellemvægter, der egner sig til de fleste fjerkræretter, lyst kød, pasta o.l.

 

2004 Carmen Carménère, Rapel Valley

Carmen er vel det vinhus, der laver den mest autentiske Carménère i Chile. De var blandt de første til at se mulighederne i denne drue, som nu betragtes som det mest chilenske man kan få.
Seks måneders lagring på henholdsvis franske og amerikanske barriques, har afrundet vinen og samtidig tilført den masser af karakter.
Mørk ruby farvet i glasset, med en intens, aromatisk duft af solbærmarmelade, lidt kirsebær, mørk chokolade og et pift vanilla og peber.
Vinen er robust med et sødmefuldt midterparti.


Tips til serving:
Velegnet til svinekød og fede sager. Fin til juleaftens anden. Den klare alt  det traditionelle tilbehør.