2003 Pigozzi Ripasso, Veneto , Italien


Hvis der blev foretaget en rundspørge om danskernes foretrukne vintype, så ville ”Ripasso” komme ind som en sikker vinder.

Vi kendte ikke disse vine for bare ti år siden. ”Ripasso”  betyder ”hen over druer”, og de fleste ved efterhånden, at det skal oversættes til, at den unge Valpolicella vin hældes over  masken, der er tilbage efter Amarone-gæringen. Det giver den unge vin et ekstra spark, den bliver mørkere, mere saftig og med en anelse mere alkohol. En vin, der ligger mellem den unge, elegante og frugtrige Valpolicella og den meget kraftige og tunge Amarone. Ripasso er et godt alternativ til dem begge.
Dette er en meget imødekommende eksemplar af ”racen”. Funklende mørk med kirsebær, skovbær og blommer der nærmest er anmassende. Frisk frugtsødme, fyldig med en fin syre der giver vinen en god balance. Lang fed sød, bitter eftersmag, der renser munden fint af.

Tips til serving:

Vinen klare det hele. Både det ”vilde” og den traditionelle juleaftens mad.